Serverer du fisk for dine born

Selvom vi i Danmark er omgivet af hav og sjældent har mange kilometer til vandet, ligegyldigt hvor i landet vi bor, så er vi ikke særligt gode til at spise fisk. Det er der flere årsager til, blandt andet pris og mangel på madlavningsevner – med andre ord ved vi ikke helt hvad vi skal gøre med en råt sejfilet. Der er også mange der siger, at de ikke kan lide fisk, især børn. Derfor kan det være svært for dem at få den anbefalede mængde fisk hver uge. Her kan det være oplagt at supplere med et kosttilskud i form af den bedste fiskeolie til børn.

Den vigtige Omega-3 fedtsyre

En af hovedårsagerne til, at vi skal have fisk på menuen, er for at få den sunde Omega-3. Det er en fedtsyre med en masse vigtige egenskaber, ikke mindst for børn. Omega-3 har således en positiv effekt på hjernens udvikling, og forskning har kædet den sammen med øget opmærksomhed og koncentrationsevne. Er du i tvivl om, hvorvidt dit barn får nok Omega-3 olie gennem kosten alene, så find de bedste fiskeolier til børn her. Fiskeolierne kan serveres i flydende form, for eksempel som levertran eller i kapsler. Men de kan også gives i form af en ”vingummi”, hvilket jo er blevet meget populært. Her bør du dog overveje om du ønsker at forvirre dit barn med, at noget ”slik” er sundt, mens det meste ikke er det.

Gør fisk til en naturlig del af kosten

Det er også vigtigt at du som voksen får Omega-3. Og selvom det lykkedes dig at finde den bedste fiskeolie til børn eller voksne, så er det altid godt at få vitaminer, mineraler med mere naturligt gennem kosten. Server derfor jævnligt fede fisk til måltiderne. For eksempel er en klassiker som makrel i tomat altid et hit på frokostbordet.