Sadan plejer du et forstuvet handled

Har du været uheldig i forbindelse med en sportsgren og er endt ud med et forstuvet håndled? Så er du ikke alene, for det er en af de hyppigst forekommende skader der kan opstå i forbindelse med sport. Heldigvis er der hjælp og gode råd at få, og det er ganske enkelt.

Behandling mod det forstuvede håndled

Har du oplevet en forstuvning håndled, så ved du, hvor smertefuldt og frustrerende det kan være. Dyrker du sport kan det være super frustrerende at blive hæmmet af et forstuvet håndled og helingsprocessen kan føles lang og hård at komme igennem. Først og fremmest er det vigtigt at holde håndleddet i ro og eleveret, så det får tid til at hele og til at mindske hævelsen. Derudover kan det virke smertelindrende og mindske hævelsen, hvis du holder en pakke med is omkring bruddet. Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at have et støttebind eller en bandage på omkring håndleddet, fordi det både mindsker hævelsen, og kan hjælpe dig til at holde dit håndled helt i ro. På nettet kan du også købe forskellige redskaber til at kunne opretholde bevægeligheden i dine fingre, hvilket er oplagt til når dit håndled skal genoptrænes.

Vigtigt med ordentlig pleje

Håndleddet er essentielt og vigtigt når du dyrker sport og også meget udsat når du f.eks. falder eller vrider det. Derfor er det også vigtigt at det bliver behandlet ordentligt, når uheldet er ude og der sker en forstuvning håndled. Optimalt set vil dit håndled være tilbage til normalt efter 3 til 6 uger, men hvis det ikke plejes nok ved for eksempel at holde det ordentligt i ro, kan der gå længere tid. Når hævelsen og de værste smerter er forsvundet efter forstuvningen, er det super vigtigt, at du påbegynder en genoptræning for at håndleddet kommer sig bedst muligt.