Sådan kan du træne som gravid

Det kan være sundt at træne sin krop på forskellige måder for at holde sig sund og rask, men hvis du er blevet gravid, kan det være, du skal være opmærksom på, hvordan du træner. Venter du dig, men har du planer om ikke helt at slippe træningen? Så kan du i denne artikel læse mere om, hvordan du kan træne som gravid.

Følg et træningsprogram målrettet gravide

Uanset om du plejer at følge dit eget træningsprogram, eller du har en træner nede i dit lokale fitnesscenter, så kan det være en god idé at tilpasse din træning til din graviditet. Måske har din træner erfaring med træningstilpasning til de forskellige stadier, og ellers kan du finde træningsprogrammer, som egner sig godt til træning som gravid. Fordelen ved at følge et træningsprogram til graviditeten er, at der kan tages højde for, om du f.eks. er i dit første eller sidste trimester.

Der kan være forskel på intensiteten og varigheden af disse, så der er mulighed for både at træne i kortere eller længere tid. Det kan f.eks. være, at du en dag ikke har det store overskud, men stadig gerne vil nyde godt af træningen, og så kan det være aktuelt med et kortere program.

Du kan f.eks. finde det online, hvor du kan se forskellige videoer, læse om typer af træning, der kan være godt for dig og babys vækst, og få inputs til opmærksomhedspunkter.

Træningstøj til gravide

Det er ikke sikkert, du, når du er et par måneder henne, kan skrue dig ned i de samme træningsbukser som før graviditeten. Det kan være, du derfor skal på jagt efter træningstøj, der giver plads til graviditeten. Der er forskelligt træningstøj på markedet, som f.eks. har lækker stretch-kvalitet, er ammevenligt og andre praktiske kvaliteter, som du kan få gavn af som gravid.