Pas pa hele din krop

Din krop er din maskine, din drivkraft, og det er vigtigt at huske at værne om det fysiske, men lige så meget også det mentale. Dette er også vigtigt i perioder, hvor tiden går hurtigt, og det kan være svært at følge med.

Motion hjælper hele kredsløbet

Man hører tit, at det er vigtigt at motionere, og det er ikke blot en skrøne. Regelmæssig motion sørger ikke kun for at din krop holder sig udvendigt og velfungerende, men kan også være forebyggende mod så mange sygdomme. Derudover for ikke at nævne at motion har en virkning på dit søvnmønster og koncentration, så det er altså ikke kun din krop, som får glæde af bevægelsen, men også hvordan du yder og dit humør er.

Pas på dine øjne

Mange opfatter ikke øjnene som noget, der kræver tjek ligesom for eksempel tænder gør, men det er ikke helt korrekt. Øjnene kan også blive ramt af sygdom eller ens syn kan blive svagere, og derfor kræver de også tjek og undersøgelse. Man kan derfor blive tjekket hos både en optiker eller øjenlæge. Finde kontaktlinser og briller som passer til ens syn er også vigtigt, hvis man har nedsat syn, så man ikke overbelaster eller anstrenger øjnene.

Det mentale er mindst lige så vigtigt

Nu har vi snakket om at tjekke op på kroppens fysiske helbred, men det mentale er også vigtigt, og nogle gange er det nødvendigt at stoppe op og mærke ordentligt efter for at se, hvordan man egentlig har det. Manges hverdag glider hurtigt forbi, og der kan være mange ting og opgaver, der skal klares i et tempo, hvor man ikke altid får mulighed for at puste ud og tage tid til sig selv. Så for at passe på dit mentale helbred kræver det, du mærker efter og tager den tid du har brug for, for ikke at overanstrenge sig selv.