Motion og bevægelse i hverdagen for kvinder

Har du børn og arbejde og ingen tid til dig selv længere? Det kan være svært at komme i gang med motion igen eller at komme i gang for første gang, hvis du aldrig har været den sportslige type. Læs med hér og få nogle idéer til hvordan du kan bringe motion ind i din hverdag på en overskuelig og rar måde.

Meld dig til nogle hold

Der er sikkert rigtig mange allerede oprettede hold i dit nærområde, så der er massere at vælge imellem: om du er mest til noget indendørs eller udendørs. Forløb for kvinder hos kvalificerede fysioterapeuter kan være et godt supplement til din nye sportslighed eller hvis du har et specifikt problem, du ønsker at komme af med. Det er vigtig ikke at presse dig selv for hårdt i starten, men at tænke på det som en langsomt accelererende proces, så du kan blive stærkere inden du øger intensiteten.

Hvis du allerede har et medlemskab til et fitnesscenter kan du undersøge om de tilbyder holdtræning med bestemt fokus eller måske træning for en bestemt aldersgruppe.

Opret dit eget hold

Hvis du ikke er så social eller hellere vil løbe tur med dine veninder i den smukke skov du har lige udenfor døren, så kan du lave din egen træningsplan – dette kan dog være svært hvis du er lidt glemsom eller har svært ved planer. Hér er det smart at få vænnet din krop og hjerne til den nye mængde motion ved at gøre det til en vane at tirsdag aften efter hjemkomst, tager du løbetøj på med det samme og smutter igen inden du når at komme indenfor og gå i gang med opvasken og børnene og pludselig er det alt for sent. Spørg nogle af dine venner om de vil starte på denne rejse med dig, så i kan holde hinanden til truget. Held og lykke!