Hjertestarter livredderen der kan redde en persons liv på få minutter

En hjertestarter er et livreddende apparat, der kan være forskellen på liv og død for en person i hjertestop. På bare få minutter kan en hjertestarter analysere hjerterytmen og instruere brugeren i at give et elektrochok, hvis det er nødvendigt. Læs mere om hjertestartere, og hvordan de fungerer. Få mere information om hjertestartere gennem linket her.

Den triste statistik: Hjertestop i Danmark

Hver dag rammes 21 danskere af hjertestop uden for sygehuset, og kun hver tredje overlever. Hjertestop er en hyppig årsag til dødsfald, men med en hjertestarter kan overlevelseschancen øges markant. Hjertestartere findes i det offentlige rum, på arbejdspladser og i private hjem, og jo flere der er tilgængelige, jo hurtigere kan akut hjælp ydes.

Sådan fungerer en hjertestarter

En hjertestarter er et apparat, der sendes elektriske impulser gennem brystkassen til hjertet for at genoprette en normal hjerterytme. En hjertestarter er nem at betjene og kan bruges af alle, der har modtaget den nødvendige træning. Når man har fundet en person i hjertestop, skal man hurtigt tilkalde alarmcentralen og begynde genoplivning ved hjælp af hjertemassage og mund-til-mund eller maskeventilation. Herefter skal man tilslutte hjertestarteren og følge dens instruktioner, som vil hjælpe med at give det nødvendige stød til hjertet.

Sådan sikrer du dig, at din hjertestarter altid er klar til brug

Det er vigtigt, at din hjertestarter altid er i god stand og klar til brug, hvis der skulle opstå en akut situation. Derfor skal du sørge for at få foretaget regelmæssige eftersyn af din hjertestarter, så den altid er fuldt funktionel. Det er også vigtigt at holde styr på udløbsdatoerne for elektroderne og batterierne, og sørge for at skifte dem ud i god tid. Hvis du har en starter på arbejdspladsen eller i dit hjem, er det en god idé at holde dig opdateret på instruktionerne og øve dig i at bruge den, så du ved, hvad du skal gøre i tilfælde af en nødsituation.

En starter kan redde liv, og det er vigtigt, at alle ved, hvordan man skal bruge den i tilfælde af en akut situation. Jo flere hjertestartere der er tilgængelige, jo hurtigere og mere effektivt kan akut hjælp ydes til en person i hjertestop. Så hvis du ikke allerede har en starter til rådighed på din arbejdsplads eller i dit hjem, så er det på tide at overveje at anskaffe en. Sammen kan alle gøre en forskel og redde liv. Giv dig og dine medmennesker den ro i behøver med god viden om hjertet og kroppen.