Gode tips til at træne op til din skiferie og dit valg af skitoj

At gøre sig klar til at skulle stå på ski, handler om mere end bare at købe det rigtige overtøj; det indebærer at sikre, at dine ben og knæ er i god form til at tackle pisterne.

Dit skiundertøj og -overtøj

Når du skal vælge skitøjet, er det vigtigt at vælge materialer, der er varme, åndbare og vandtætte, så du ikke bliver våd af enten sved eller sne. Ski tøj såsom en god skijakke og skibukser af høj kvalitet samt fugttransporterende undertøj og sokker. Du bør ikke glemme at få pakket din hue, handsker og en halsedisse, der kan beskytte dine hænder, hals og dit hoved for kulden.

Træn dine ben og knæ

For at forberede dine ben og knæ til skiferien er det en god idé at fokusere på styrke-, stabilitets- og udholdenhedstræning. Eksempelvis er leg presses på en maskine eller med frie vægte er effektive til at isolere og styrke dine lår og balder. Du kan starte med få vægte og gentagelserne og justere efter, hvordan det føles.

Ski tøj og din størrelse

Et godt tips, når du kigger online eller i en butik er at se på en størrelsesguide og sammenligne disse mål med dine egne kropsmål. Hvis du står i butikken kan du selvfølgelig hoppe i det, og se hvordan det sidder.

Squats og lunges

Squats er en god øvelse til at styrke dine lår og balder, så de er klar til at tackle de udfordrende terræner på ski. Du kan udføre almindelige squats og sumo squats for at arbejde med forskellige muskelgrupper. Lunges er gode til at styrke dine lårmuskel og bagdel samt forbedre din balance og stabilitet, der kan laves sidelæns, fremad- og bagudgående. Ski tøj skal give dig en god bevægelsesfrihed, så du kan jo prøve at lave en squat eller lunges i det.