Svært ved at sove læs med her

Har du ligesom mange andre danskere svært ved at falde i søvn eller bare generelt lider af dårlig nattesøvn? Så er der heldigvis masser af tips og tricks, som kan hjælpe dig på vej mod en bedre nattesøvn. Læs med her og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre.

Fast sengetid

Hvis du ønsker at bliv klogere på din nattesøvn og derved falde nemmere i søvn, så er det en god idé at have en fast sengetid. Her er det vigtigt, at du overholder sengetiden – både i hverdagene og i weekenderne. På den måde hjælper du din kropslige døgnrytme positivt, og dermed har din krop lettere ved at falde til ro.

Ingen skærm, koffein eller alkohol inden sengetid

Der er mange faktorer, som kan forstyrre din nattesøvn. Du har helt sikkert hørt det før, men især skærmbrug, koffein og alkohol kan gøre det svært for dig at falde i søvn, da kroppen har sværere ved at falde til ro. Lyset fra telefonens eller computerens skærm forhindrer produktionen af melatonin, som er et vigtigt søvnhormon, der hjælper kroppen med at falde i søvn. Måske du vil opdage, at du har langt nemmere ved at falde i søvn, hvis du undgår skærme en time før sengetid. På samme måde kan koffein og alkohol forværre din søvn og forstyrre dine søvnfaser. Prøv at undgå koffein og alkohol 6 timer før sengetid og se om det forbedrer din nattesøvn!

Fysisk aktivitet og motion kan hjælpe

Faktisk kan du ved hjælp af regelmæssig motion og aktivitet også hjælpe din krop med at falde lettere i søvn. Det er dog vigtigt, at motionen finder sted tidligt på dagen eller omkring formiddag for at skabe det bedste grundlag til nattesøvnen. Derfor skal du også undgå hård træning tæt på sengetid, da det omvendt kan forvirre din krop.